Diferențe între design-ul interior și amenajări interioare București Realkom Imobiliare

Diferențe între design-ul interior și amenajări interioare București

  • Authorrealkom
  • Date 19 iunie 2021
  • CategoryRealkom Imobiliare

Agenția RealKom Imobiliare București vă prezintă un articol de interes despre diferențele între design-ul interior și amenajări interioare București. Pentru foarte multe persoane nefamiliarizate cu domeniul, termenul de design interior se poate confunda cu ușurință cu cel de amenajări interioare, fapt care îi induce în eroare în momentul în care doresc să apeleze la serviciile unuia dintre ei. Deși la prima vedere aceste concepte par unul și același, există diferențe majore prin care se deosebesc. Pentru a elimina confuzia vom detalia în continuare cele mai importante criterii pentru ambele noțiuni.

Educația privind design-ul interior și amenajări interioare București

Unul dintre cele mai importante aspecte definitorii este nivelul necesar de educație pentru a putea profesa în aceste domenii. Un designer de interior este calificat abia după absolvirea unor studii superioare relevante și o foarte bună instruire. Scopul acestor studii presupune pregătirea pentru viitoare propuneri de lucrări de proiectare, spații de renovare și crearea schițelor pentru realizarea unui mediu funcțional, util, sigur și de calitate.

Procesul de amenajare interioară al unui spațiu solicită implicarea directă a unui decorator care din punct de vedere al educației nu este constrâns de studii superioare sau o formare elaborată. Activitatea acestuia este centrată în jurul personalizării spațiului prin alegerea pieselor de mobilier, cromatica incăperilor, obiectelor decorative în funcție de preferințele și nevoile clientului.

Colaborarea

Luând în considerare atribuțiile celor două profesii, putem contura modalitatea de colaborare atât din punct de vedere cronologic, cât și al invervalului aproximativ de timp. Este lesne de înțeles faptul că pentru proiectele ce țin de geometria spațiului, compartimentare sau structură este nevoie de un designer de interior, iar pentru lucrări de estetică, culori, obiecte artistice și orice alt tip de finisaj decorativ este recomandat un decorator. În funcție de complexitatea proiectului, durata de colaborare este relativă, însă de obicei colaborarea cu un designer de interior este una pe termen scurt, în timp ce cu un decorator poate deveni una pe termen lung, având în vedere schimbările de preferințe, sezon sau nevoi.

Tehnic vs. Creativ

Deși procesul de design interior și cel de amenajări interioare se completează unul pe celălalt, există o linie fină ce putem spune că desparte un domeniu tehnic, practic și bazat pe calcule de un altul ce se axează pe creativitate, inspirație și viziune. Ține cont de asta și încearcă să separi bine nevoile tale precum siguranța locuinței și aspectul ei, deoarece le vei discuta cu două persoane diferite.

Cu ajutorul acestor informații ar trebui să îți dai seama ce fel de servicii îți sunt utile după ce îți achiziționezi un apartament. Agenția Realkom este alături de tine în căutarea viitoarei locuințe cu diverse propuneri de apartamente în una dintre cele mai dorite zone ale capitalei. O mulțime de apartamente în Unirii sunt disponibile acum pentru vizionare.


Suntem informați și te informăm și pe tine
Vrei să vinzi, să cumperi sau să închiriezi?

Ne găsești aici: www.realkom.ro

RealKom Imobiliare

Cristi Stanciu, consultant imobiliar
cristi.stanciu@realkom.ro
0723.620.112


Citește și alte articole de interes, despre diferențele între design-ul interior și amenajări interioare București scrise de agenția RealKom Imobiliare București aici.