Miturile și dezavantajele unui apartament la parter - Realkom Imobiliare

Apartament la parter – mituri si dezavantaje

  • Authorrealkom
  • Date 10 iunie 2021
  • CategoryRealkom Imobiliare

Agenția RealKom Imobiliare București vă prezintă un articol de interes despre miturile și dezavantajele unui apartament la parter. Găsirea apartamentului ideal nu este un proces deloc ușor, oricât de ofertantă ar fi piața imobiliară din București. De cele mai multe ori, cumpărarea unui apartament atrage după sine un compromis pentru cumpărători: fie zona, etajul, spațiul sau chiar lipsa unui loc de parcare.

Dar ce facem atunci când găsim un apartament la parter și are absolut tot ce ne-am dorit, însă miturile despre etaj ne pun pe gânduri. Haideți să vedem câteva dintre miturile legate de apartamentele de la primul nivel, dar și avantajele unui apartament la parter.

Miturile și dezavantajele unui apartament la parter

  1. Podeaua rece pe tot parcursul anului

Mulți români asociază o pardoseală rece cu îmbolnăvirea mai rapidă a celor din casă. De aceea, apartamentul la parter este evitat mai ales de cei care au copii mici. Însă, în 2020, există soluții pentru rezolvarea acestei probleme. Acestea pot fi mai scumpe și mai tehnice, precum încălzirea în pardoseală, sau simple și mai ieftine, precum covoarele speciale, croite din materiale care să păstreze o temperatură confortabilă. Așadar, deși primul nivel nu se bucură de încălzirea vecinului de jos, această problemă poate fi rezolvată.

  1. Hoții pătrund mai repede

Din păcate, teama că persoanele rău intenționate pot intra mai ușor în balcon sau în apartament atunci când ne aflăm la parter este încă reală în București. Din fericire, acum există mai multe metode prin care ne putem feri de acestea, dacă într-adevăr apartamentul visurilor noastre a fost găsit la primul nivel. Camerele de filmat sunt cele mai eficiente. Cu o investiție minoră și o aprobare din partea poliției, amplasarea unei camere care să supravegheze accesul în apartament pe exterior reprezintă cea mai bună soluție. Aceste camere îi sperie pe hoți și vă asigură dumneavoastră și familiei un confort emoțional atunci când sunteți acasă, dar și când plecați de acasă pe o perioadă mai lungă.

Avantajele unui apartament la parter

  1. Efort minim pentru accesul în casă

Atunci când locuiești la parter, nu există scări care trebuie urcate sau un lift care trebui împărțit cu vecinii. Accesul se face rapid, în doar câteva secunde, iar acest aspect este foarte folositor pentru cei care cară de obicei obiecte grele sau pentru persoanele în vârstă. Gândiți-vă la procesul obositor al unei renovări și la căratul materialelor și al pieselor de mobilier. Parterul vă scapă de această problemă. Mai mult, dacă sunteți în căutarea unui apartament pentru cineva aflat la vârsta a treia, cel de la parter este cea mai bună opțiune.

  1. Nu sunteți înconjurați de vecini

Credem cu tărie într-o relație bună între vecini și ne-am dori să fie așa pretutindeni. Însă, există o mulțime de persoane care preferă să se bucure de liniște și intimitate. Atunci când locuiți la parter, singurul vecin care vă poate deranja este cel de deasupra, spre deosebire de cei aflați mai sus care sunt înconjurați de alte apartamente.

 

În concluzie, un apartament la parter poate fi o opțiune foarte bună  de cumpărare dacă știi cum să anticipezi problemele care pot apărea și să le rezolvi din timp. Cu un minim de efort poți uita de ele și nu îți rămâne decât să te bucuri de avantajele care vor rămâne valabile pentru totdeauna. Pentru mai multe sfaturi despre procesul de vânzări apartamente în București, apelează cu încredere la echipa RealKom, un grup cu peste 10 ani experiență în piața de imobiliare.


Suntem informați și te informăm și pe tine
Vrei să vinzi, să cumperi sau să închiriezi?

Ne găsești aici: www.realkom.ro

RealKom Imobiliare

Cristi Stanciu, consultant imobiliar
cristi.stanciu@realkom.ro
0723.620.112


Citește și alte articole de interes, despre miturile și dezavantajele unui apartament la parter scrise de agenția RealKom Imobiliare București aici.