apartamente de vanzare ideale

Criterii de alegere a apartamentelor de vânzare ideale

  • Authorrealkom
  • Date 18 May 2018
  • CategoryRealkom Imobiliare

Ești bombardat zi de zi cu flyere cu apartamente de vânzare în stațiile de metrou sau pe străzile orașului. Peste tot prin online vezi reclame frumoase, cu oameni fericiți care s-au mutat în cel mai nou ansamblu residențial din oraș. Totul este perfect  și vrei să atingi și tu acea perfecțiune.

Dar te împiedici de o listă întreagă cu lucruri pe care trebuie să le iei în calcul, ca să iei decizia corectă în ceea ce privește achiziționarea primului tău apartament.

Când vine vorba de apartamente de vânzare factorii de decizie sunt multipli, așa că am decis să întocmim o listă minimă cu lucruri pe care trebuie să le iei în calcul când îți cumperi prima ta locuința și de ce nu, cea ideală.

 

Ce trebuie să bifezi mai întâi la un apartament de vânzare?

Primul punct pe care trebuie să-l bifezi este o vizionare la locația respectivă. Și nu una singură. Mergi ori de câte ori simți că ai vreo nelămurire. Asigură-te că faci câte o vizită în fiecare perioadă a zilei, dimineața să vezi cât de aglomerată e zona și cât de luminoasă este locuința, dar și seara pentru a vedea cât de sigură și liniștită este.

Verifică apoi ce spun alte persoane despre complexul rezidențial sau zona respectivă în care ai observat acel apartament de vânzare și intenționezi să te muți. Nu te baza neapărat doar pe o singură părere, cea a agenților de vânzare sau a cumpărătorilor, ci încearcă să-ți faci o idee de ansamblu personală.

Mai mult decât atât, dacă deții un autoturism, observă dacă sunt locuri de parcare disponibile în zonă, cu plată sau fără, dar și starea traficului la diferite ore ale zilei.

Următorul lucru, poate și cel mai important de observat este bineînteles rezistența clădirii (fundația, pereții, tencuiala, instalațiiile, acoperișul etc.), dar și ce materiale au fost folosite. Recomandat este să mergeți cu cineva care are experiență în domeniul constructilor.

Deși poate nu sunt un criteriu atât de important, vecinii pe care urmează să-i ai reprezintă un factor de decizie. Dacă poți, încearcă să afli de cine vei fi înconjurat pentru mulți ani ai vieții tale, înainte de a semna un contract. Va fi destul de dificil să locuiești lângă un vecin prea zgomotos sau amator de petreceri, dar și lângă persoane cu un auz mult prea sensibil.

De asemenea, fii atent la curățenia de pe scara blocului, din fața blocului și la grădinile din jurul acestuia. Îți vei putea face o idee despre comunitatea din care vei face parte.

RealKom este cu siguranță ajutorul cu care veți putea găsi ceea ce căutați de fapt, apartamentul de vânzare ideal, o achiziție inteligentă și de viitor.