apartamente de vânzare în București

Analizele cifrelor pentru apartamente de vânzare si de închiriat

  • Authorrealkom
  • Date 28 July 2018
  • CategoryRealkom Imobiliare

Conform datelor oficiale, peste 100 de proiecte rezidențiale medii și mari se aflau în diferite etape de dezvoltare la începutul anului 2018 numai în București și împrejurimi. De asemenea, au fost înregistrate aproape 25 de proiecte care au planificată livrarea în acest an a cel puțin 200 de locuințe fiecare. Comparativ cu 2017, acest număr s-a dublat. O creștere semnificativă a apărut în numărul proiectelor de dimensiuni foarte mari, cu peste 1.000 de apartamente. Astfel, în ultimii ani, a crescut numărul de apartamente de vânzare în București.

Statistici despre apartamente de vânzare în București

Informații din cadrul celei mai largi baze de date din lume din piață imobiliară arată că doar Sofia oferă prețuri mai mici pentru apartamente de închiriat sau de vânzare care nu sunt în centrul orașului, în comparație cu alte capitale din zonă Europei Centrale și de Est. Cu toate acestea, în același timp cu creșterea cererii pe segmentul de locuințe, a fost o cerere în creștere pe segmentul de închirieri.

Peste 90% din cumpărătorii de locuințe sunt utilizatori finali, iar aproximativ 10% din tranzacții au fost făcute pentru piața de apartamente de închiriat în București. Astfel, randamentul potențial anual al chiriilor pot ajunge la un nivel semnificativ mai ridicat, în comparație cu cel al dobânzilor din piața bancară. Rapoartele oficiale are că randamentele din chirii în București reprezintă peste 5%, în timp ce doar Sofia sau Copenhaga ar manifestă câștiguri mai mari.

Apartamente de închiriat în București: costuri mai ieftine pentru, câștiguri mai ridicate

Analizele arată o corelație inversă între prețul pe metru pătrat al apartamentelor din diferite capitale europene și nivelul randamentelor din investiții. În concluzie, cu cât costurile proprietăților sunt mai ieftine, cu atât câștigurile sunt mai ridicate și vice-versa.

Spre exemplu, Bucureștiul oferă un preț pe metru pătrat de 984 euro, iar randamentul mediu anual obținut din închirieri ajunge 5,22%. În același timp, în Viena există un randament anual de doar 3,46%, fiind un oraș unde un metru pătrat construit costă 3.868 de euro.

Alege RealKom!

Agenția Imobiliară RealKom vă pune la dispoziție apartamente de vânzare si de închiriat în inima Bucureștiului!