Decembrie1

Ce alegem între casă și apartament?

  • Authorrealkom
  • Date 6 December 2018
  • CategoryRealkom Imobiliare

De cele mai multe ori, înainte de a ne muta într-o locuință nouă, ne punem o întrebare foarte importantă: Casă sau apartament?

Alegerea între cele 2 este o misiune destul de dificilă, deoarece fiecare opțiune vine la pachet cu propriile beneficii și dezavantaje. Din acest motiv, trebuie să luăm în considerare anumite aspecte esențiale.

Cost

În primul rând, când căutăm o casă de vânzare sau un apartament de vânzare, trebuie să ne încadrăm într-o sumă de bani prestabilită. Chiar dacă, la început, suma respectivă poate acoperi costul total al noului imobil, trebuie să luăm în considerare și costurile de întreținere, iar dacă trebuie să alegem un apartament sau o casă, să facem o analiză a acestor costuri. Din acest punct de vedere, trebuie să menționăm faptul că o casă la curte presupune, în majoritatea cazurilor, atât costuri de achiziție, cât și costuri de întreținere mai mari, în comparație cu un apartament.

Confort

Confortul este un alt aspect esențial când ne gândim la casă vs apartament. În acest caz, trebuie să ne asigurăm că locuința este suficient de încăpătoare pentru toți membrii familiei. Astfel, pentru o familie cu mai mult de 3 copii, se recomandă fie un apartament mare, de cel puțin 3 camere, fie o casă, chiar și de dimensiune medie. În general, casele au avantajul de a oferi mai mult spațiu de desfășurare, precum și un ambient plăcut pentru copii. Cu toate acestea, un apartament poate reprezenta un ambient perfect pentru o familie tânără, mai ales dacă beneficiază de o locație bună.

Alege Realkom!

În concluzie, când facem analiza apartament vs casă, nu putem spune că una este mai avantajoasă decât cealaltă, ci trebuie să luăm în considerare nevoile și resursele fiecărei familii în parte. De asemenea, dacă nu vă puteți decide, puteți apela la un agent imobiliar specializat, care vă poate prezenta o paletă largă de ofertă și vă poate recomanda o locuință potrivită nevoilor dumneavoastră.