Bucharest

Prețurile apartamentelor de vânzare din București în 2018

  • Authorrealkom
  • Date 14 December 2018
  • CategoryRealkom Imobiliare

În anul 2018, prețurile apartamentelor din București au manifestat anumite scăderi, mai ales în prima jumătate a anului.

Cererea pentru apartamentele din capitală a început să crească în a doua jumătate a lunii februarie. În acel moment, programul Prima Casă a devenit operațional, ceea ce a dus la aprobarea a mai mult de 4.000 de dosare pentru credite imobiliare.

Prezentând un raport bun între confortul și tarifele apartamentelor din București, cele cu două camere au reprezentat cea mai agreată opțiune printre bucureșteni.

Raportat la locație, apartamentele din zona 13 Septembrie au manifestat cea mai mare scădere de preț. Astfel, prețurile apartamentelor din București, dar în mod special ale celor din zona 13 Septembrie, au scăzut cu mai mult de 6%. Mai exact, prețul mediu al apartamentelor din această zonă este de aproximativ 72.000 euro. În plus, zona 13 Septembrie este singura din București unde s-a manifestat o scădere a prețurilor, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent când, pentru un apartament identic, prețul mediu era de 81.000 euro.

Alte zone populare din București

Costul unui apartament în București a scăzut și în cazul locuințelor din zona Unirii, Universitate sau Calea Moșilor-Dacia. În medie, acestea au scăzut cu aproximativ 5%, iar zone precum 1 Mai-Domenii, Rahova-Sebastian și Ștefan cel Mare-Tei au manifestat scăderi de preț de aproximativ 3%.

În același timp, zone precum Gara de Nord sau Grivița au manifestat creșteri de preț, fiind zone căutate în anul 2018. Cei care au dorit să achiziționeze un apartament în aceste zone au fost nevoiți să achite cu aproape 13% mai mult. Alte zone populare au fost Dorobanți, Drumul Taberei și Ghencea.

Anul 2019 se anunță a fi un an interesant în ceea ce privește tarifele apartamentelor de vânzare din București, iar echipa noastră vă va ține la curent cu evoluția pieței imobiliare.

Alege Realkom! 

Dacă sunteți în căutare de apartamente de vânzare în București, RealKom vă pune la dispoziție o paletă largă de oferte cu prețuri accesibile.