Atenție la condițiile suplimentare impuse de Programul Prima Casă 2019

Atenție la condițiile suplimentare impuse de Programul Prima Casă 2019

  • Authorrealkom
  • Date 22 March 2019
  • CategoryRealkom Imobiliare

Dacă sunteți în căutarea unuor apartamente de vânzare la Unirii și doriți să deveniți proprietarul unei locuințe prin obținerea unui credit pentru prima casă, este bine să știți anumite informații utile în acest sens.

Fie că vă doriți să investiți banii de chirie pentru a obține propria locuință, fie că vă doriți să vă mutați de la părinți și să fiți independenți, achizițonarea unui apartament cu Prima Casă presupune o informare prealabilă.

Care sunt condițiile pentru creditul Prima Casă?

Dacă vă întrebați care sunt condițiile pe care un solicant de credit Prima Casă ar trebui să le îndeplinească, printre acestea se numără:

Să nu fi deținut și nici să dețină în prezent în proprietate o locuință, nici singuri, nici cu alte persoane, mai mare de 50 mp, cu excepția cotelor-parți dobândite prin moștenire, să cumpere o locuință finalizată sau în curs de finalizare sau construiesc de la zero locuința personală sau împreună cu alți șase beneficiari.

Desigur, este important ca atunci când vă interesați în legătură cu obținerea unui asemena împrumut, să vă asigurați care sunt condițiile pe care ar trebui să le îndepliniți și care sunt cele pe care ar trebui să le respectați.

De ce se modifică programul Prima Casă în 2019?

Programul Prima Casă a fost introdus pentru a putea oferi un sprijin tinerilor care își doresc să devină proprietari și să aibă o casă a lor, unde să poată începe întemeierea unei familii.

Deoarece, în ultimii ani, cei care contractau un astfel de împrumut nu investeau banii primiți conform liniilor directoare stabilite de program, ci pentru a cumpăra case de vacanță, se dorește introducerea unor condiții suplimentare.  Finalitatea introducerii unor astfel de condiții este de a-i proteja pe cei care chiar au nevoie de un astfel de credit pentru a cumpăra un apartament sau o garsonieră cu Prima Casă.

Condițiile suplimentare de vârstă și salariu maxim

Deși până în anul 2019, nu exista o limită superioară de vârstă pentru a putea obține un credit prin Programul Prima Casă, lucrurile se doresc a fi schimbate. Vârsta maximă acceptată va fi de 35 de ani, iar salariul maxim, de 3.000 lei net. Astfel, având în vedere că scopul final este ajutarea anumitor categorii economico-sociale, apartamentul Prima Casă care va putea fi achizitonat, va fi de o valoare mai mică decât în trecut. De asemenea, suprafața o să fie mai mică, iar zona în care se va putea cumpăra apartamentul prin Prima Casă, o să fie periferică.

ALEGE REALKOM!

Agenția imobiliară Realkom vă poate ajuta de începutul până la finalul procesulului de descoperire și de achiziție a unui imobil pe care să îl transformați în “acasă”. Vă prezentăm care sunt cele mai recente și râvnite oferte și vă putem sfătui care ar fi soluția potrivită pentru nevoile dumneavoastră.