Dark blue wall in bedroom

Sfaturi pentru amenajarea dormitorului

  • Authorrealkom
  • Date 11 April 2019
  • CategoryRealkom Imobiliare

Dormitorul este locul în care ne refacem de obicei energia peste noapte, un refugiu în care ne putem pune ordine în gânduri, un spațiu intim al casei. Tocmai de aceea, amenajarea dormitorului, fie că este vorba de cel matrimonial, fie că este vorba de cel al copiilor, este un proiect important, în care trebuie să găsim echilibrul optim între comfort și funcționalitate.

De la idei de amenajare la un plan concret

Pe internet și în revistele de specialitate găsim nenumărate idei de amenajare a dormitorului, așa că sursele de inspirație nu lipsesc. Provocarea este însă folosirea soluțiilor care se potrivesc cel mai bine cu mărimea și forma camerei ce urmează să fie transformată în dormitor, dar și integrarea în acel spațiu a elementelor care ne fac să ne simțim foarte comfortabil.

Tocmai de aceea, primul pas în amenajarea unui dormitor este punerea pe hârtie a unui plan al viitorului spațiu, cu dimensiuni, cu elementele de mobilier dorite, cu variantele de decorare a pereților, soluții de iluminare, draperii, covoare etc. Când vine vorba de dormitor, elementul în jurul căruia se construiește întreaga amenajare este patul.  Trebuie să fie suficient de încăpător pentru persoanele care îl folosesc, să fie așezat departe de uși și fereastre, să fie amplasat optim pentru a primi lumina naturală (ideal orientat spre sud-vest) și să aibă o saltea cât mai confortabilă.

Amenajarea dormitorului în funcție de spațiul disponibil

Într-un dormitor matrimonial de dimensiuni optime, este indicat ca patul să fie pus pe mijlocul peretelui, cu noptiere de-o parte și de alta. Un dulap și o comodă completează setul recomandat de piese de mobilier dintr-un dormitor matrimonial, dar imaginația și dorințele fiecăruia pot schimba oricând elementele alese. De exemplu, unii vor neapărat televizor în dormitor, alții dimpotrivă. În funcție de ideile de design de interior alese pentru dormitor, patul poate să aibă spații de depozitare sau nu.

Amenajarea unui dormitor mic este o provocare, pentru că funcționalitatea și comfortul se confruntă într-un spațiu restrâns. Patul nu mai poate fi pus pe mijloc și se va poziționa într-un colț al camerei, pentru utilizarea optimă a spațiului rămas. Dacă vorbim de dormitorul copiilor, paturile suprapuse sunt alese pentru că lasă, astfel, mai mult spațiu pentru joacă.

Dacă dormitorul pe care îl ai este prea mic, gândește-te la un apartament mai mare și descoperă ofertele Realkom.

Accesorii pentru dormitor

După alegerea patului și a celor mai importante piese de mobilier, se poate da frâu liber imaginației pentru celelalte idei de amenajare a dormitorului: culori îndrăznețe sau odihnitoare pentru pereți, soluții ingenioase de iluminat, covoare în forme avangardiste, decorațiuni care definesc personalitatea dormitorului.

Piața de mobilier, accesorii și decorațiuni pentru dormitor este extrem de variată și are soluții pentru gustul fiecăruia. Important este ca după amenajarea dormitorului, să ne putem retrage mulțumiți în acest spațiu pentru odihnă și intimitate.

ALEGE REALKOM!

Agenția imobiliară Realkom este partenerul de care ai nevoie pentru a face o schimbare și a-ți găsi o casă mai spațioasă, în care planurile unui dormitor comfortabil să prindă viață.