Zen stones balance concept isolated on white

Top 4 reguli de Feng Shui pentru casa ta

  • Authorrealkom
  • Date 27 May 2019
  • CategoryRealkom Imobiliare

Când vine vorba de renovare, îți dorești să scoți cât se poate de mult de pe urma investiției. Acest lucru înseamnă angajarea unor profesioniști și folosirea celor mai bune materiale de construcții.

Dar ce faci dacă îți dorești „chi-ul” potrivit în casa ta? Aici intervine Feng Shui-ul. Ce înseamnă Feng Shui? E o practică pe care, dacă o aplici cum trebuie, îți poate influența pozitiv situația financiară, cariera, sănătatea și chiar și viața amoroasă. Feng Shui-ul funcționează ca un ghid de creare a armoniei și echilibrului dintre yin și yang, două energii cu proprietăți diferite. Acest echilibru este important și în spațiul în care locuiești.  Așa că, fie că te muți într-un apartament sau îți construiești ceva de la zero, este foarte important să nu dai greș cu energiile Feng Shui. Iată câteva reguli de urmat pentru casă:

Ușa de la intrare

Reprezintă principalul punct de intrare pentru chi. Feng Shui-ul sugerează ca această ușă să nu fie aliniată cu alte uși (în special ușa din spate) sau cu geamuri. Motivul este că chi-ul are nevoie să îți umple casa cu energie pozitivă, nu să iasă pe geam. Nu ar trebui să fie greu, întrucât nu prea există apartamente în București cu ușa de la intrare aliniată cu cea din spate – asta dacă există o ușă în spate.

Bucătăria

Bucătăria este unul dintre cei trei piloni pentru un bun Feng Shui la tine acasă, (celelalte două sunt dormitorul și baia), deoarece în bucătărie gătești mâncarea pentru familia ta.  Mai este importantă pentru că găzduiește cele cinci elemente ale Feng Shui-ului – focul (aragaz), apa (chiuveta și frigiderul), lemnul (masa), pământ (faianța) și metal (mânere de metal și echipamentul de gătit).

Dormitorul

Dormitorul matrimonial ar trebui să aibă îndeajuns de multă energie senzuală și să fie liniștitor, pentru a induce somnul. Din acest motiv, n-ar trebui să găsim în dormitor televizoare, computere, aparate de fitness, hârtii de la muncă etc.

Dormitoarele trebuie să fie bine luminate și să aibă culorile potrivite, alese în baza principiilor Feng Shui. De exemplu, dacă aparții elementului lemn, este indicat să te ferești de culori precum roșu sau portocaliu, fiindcă acestea aparțin elementului de foc. Ar trebui să optezi pentru albastru și maro, pentru că acestea sunt din spectrul elementelor de apă, respectiv pământ.

Baia

Băile n-ar trebui să fie cu fața la bucătărie sau la ușa de la intrare. Pentru a induce chi pozitiv în băi, ar trebui să fie mereu curate și ordonate. De asemenea, este recomandat să înfrumusețezi pe cât posibil estetica băii cu uleiuri esențiale de aromaterapie și plante.

Nu este mereu necesar să afișezi elemente de Feng Shui cum ar fi monede chinezești, clopote, dragoni sau fântâni cu glob de cristal, mai ales dacă ai ales să mergi pe un decor modern.

În schimb, Feng Shui-ul de bază este despre cum să-ți aranjezi căminul pentru a îmbunătăți fluxul de chi. Poți avea o casă cu o energie puternică de Feng Shui fără să sacrifici un design modern. Cel mai important este să îți menții casa curată, să folosești culorile potrivite și să te asiguri că este destulă lumină în casa ta pentru a echilibra energiile.