Culorile anului

5 culori ale anului 2019 in designul interior. Sugestii de urmat în amenajarea locuinței

  • Authorrealkom
  • Date 13 June 2019
  • CategoryRealkom Imobiliare

Amenajarea locuinței a devenit de multă vreme un hobby al oamenilor din toate categoriile. Acum nu se mai renovează locuințe, ci se fac zugrăveli moderne. Și pentru că niciun perete din casa ta n-ar trebui lăsat neamenajat, vom face o scurtă trecere în revistă a celor mai populare trenduri în materie de culori ale anului 2019 pentru design interior:

 Alună

Aluna

Umbrele călduțe oferite de nuanțele de alună nu-și vor pierde niciodată din popularitate. Dacă vrei să-ți faci doar o cameră în acest stil, caut-o pe aceea care este cea mai mică și/sau cea mai întunecată. Aceste culori sunt avantajoase pentru că reflectă lumina și fac o cameră să pară mai luminată și chiar mai spațioasă.

Gri Liliac

Gri liliac

Deși culoarea gri de gâscă este una dintre cele mai clasice opțiuni pentru o alternativă modernă a culorilor neutre, nuanța de liliac oferă o atmosferă aparte. Nuanța de liliac aduce o căldură specială încăperii, o plăcere cromatică neutră și, în același timp, veselă. Cum preferințele designerilor de top oscilează în jurul mai multor nuanțe de gri, liliacul este o variantă fresh și îndeajuns de subtilă încât nu plictisește deloc repede.

Verde închis

Verde

Numită oficial „Patrula de noapte”, această nuanță a fost una dintre cele de topul Pantone 2019 pentru zugrăveli interioare moderne. Este o nouă abordare a verdelui de vânător bogat, care n-a mai arătat atât de bine în cadrul proiectelor de design interior din anii ‘90. Pentru aceste opțiuni de nuanțe, experții sugerează aplicarea lor în camere spațioase și puternic luminate, deoarece intensitatea culorilor poate acapara spații mai mici și le poate face să pară întunecate.

Pasteluri mute

Pasteluri

Derivatele de pastel în tonuri mute de cretă, creează o ambianță perfectă pentru camere neutre și zone comune precum bucătăria sau toaletele. Mai mult, pastelul mut se potrivește mănușă stilului minimalist! Alege această opțiune dacă ești în căutare de senzații neașteptate, dar nu vrei să optezi pentru o culoare puternică, care la un moment dat să te obosească.

Noul albastru

Albastru

Pentru o abordare tradițională, însă atinsă de o influență modernă a designului interior, se recomandă albastru cărbune, albastru gheață și o pudră de un albastru foarte palid. Sunt nuanțe ideale pentru cineva care își dorește o culoare care să fie departe de cele obișnuite, dar în același timp să nu cucerească toată camera.

Sperăm că ți-a fost util acest ghid succint, fie că dorești inspirație pentru locuința acutală, fie că ești în căutare de apartamente în București!