Comision agentie

Informează-te înainte să cauți o agenție imobiliară. Totul despre comisionul agenției imobiliare la închirieri și vânzări

  • Authorrealkom
  • Date 20 June 2019
  • CategoryRealkom Imobiliare

Dacă te afli într-un moment al existenței tale când activitatea-ți devine tangențială cu lumea imobiliarelor, fie că dorești să vinzi o proprietate, ori să cumperi sau să închiriezi una, de obicei este indicat să te lași pe mâna unor profesioniști acreditați și cu recomandări bune. Există comision la închirieri, există comision la vânzări, însă comisionul destinat agenției imobiliare merită investit până la ultimul bănuț. Așa știi sigur că vei ajunge la rezultatul dorit.

Orice potențial client al agențiilor imobiliare trebuie să știe că atunci când se va implica într-un astfel de proiect, atât agenția cât și vânzătorul vor beneficia de un comision. Acest aspect este benefic pentru toate părțile. Agenția funcționează și generează venit, iar clientul este mulțumit că i s-a luat de pe cap povara de a căuta zilnic prin ziare, pe site-uri și pe la diverse târguri oferte potrivite pentru el.

Comisionul primit de agenția imobiliară nu este nicidecum vreun fel de avans. În contractul care se va semna chiar de la începutul colaborării, este clar stipulat că plata comisionului se efectuează în momentul încheierii cu succes a unei tranzacții. Clientul va fi infomat în legătură cu tot ce trebuie să știe, de la bun început, pentru evitarea posibilelor obstacole, ori dificultăți.

Cu sau fără comisionul agenției?

Comisioanele percepute diferă de la agenție la agenție. Mulți oameni aleg să caute independent o locuință. Această metodă se poate dovedi eficientă, dar este nevoie de un gram de noroc și știm cu toții că nu știe nimeni când lovește norocul. Dacă alegi să pleci la drum fără o agenție cu gândul că economisești bani, s-ar putea ca la final, când tragi linie, să descoperi că ai cheltuit mai mult decât ai fi cheltuit pe un proces care să fi inclus și o agenție imobiliară.

Contractul cu o agenție imobiliară și plata comisionului reprezintă o sumă fixă plătită pentru a evita riscul de a fi surprins neplăcut de diverse detalii ascunse pe care specialiștii din imobiliare sunt pregătiți să le descopere. Așa că, cel mai bine, dacă vrei să vinzi, să cumperi sau să închiriezi o locuință, alege o agenție imobiliară din București.