Warning: Missing argument 1 for ShareThisShareButtons\Button_Widget::__construct(), called in /home/realkomimob/public_html/imobiliare-bucurestene.ro/wp-includes/class-wp-widget-factory.php on line 57 and defined in /home/realkomimob/public_html/imobiliare-bucurestene.ro/wp-content/plugins/sharethis-share-buttons/php/class-button-widget.php on line 29

Warning: Illegal offset type in /home/realkomimob/public_html/imobiliare-bucurestene.ro/wp-includes/class-wp-widget-factory.php on line 57
Imobiliare BucuresteneAmenajarea unei bucătării mici – sfaturi de organizare - Imobiliare Bucurestene
Bucatarie deschisa

Amenajarea unei bucătării mici – sfaturi de organizare

  • Authorrealkom
  • Date 4 July 2019
  • CategoryRealkom Imobiliare

Pentru unii, bucătăria este locul în care își fac rapid cafeaua de dimineață, iar pentru alții camera preferată în care se pierd ore în șir printre ingrediente și mirosuri proaspete. Dar ce facem atunci când spațiul din bucătărie este limitat și nu pare să ne invite să ne petrecem prea mult timp acolo? Dacă amenajarea unei bucătării mici îți dă bătăi de cap, avem câteva sfaturi scurte pentru tine.

Young man smiling and holding coffee at home in the kitchen

 

Cum amenajezi o bucătărie mică?

Dacă ești în pană de idei pentru amenajarea bucătăriei, ai ajuns unde trebuie. Primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare sunt instalația sanitară și cea de gaze. Cel mai probabil vei depinde de ele pentru a-ți așeza aragazul/plita și chiuveta, esențiale pentru o bucătărie în care să te poți desfășura cu brio. Apoi, după ce ai planul pentru strictul necesar, întreabă-te dacă pentru amenajarea unei bucătării mici ai nevoie de mai mult. Mobilierul de bucătărie este foarte divers, iar asta este o veste bună, pentru că vei găsi lucrurile mici și utile de care ai nevoie. Restul poate fi mutat.

 

Scoate tot ce nu trebuie!

Dacă îți dorești să ai parte de cât mai mult spațiu în bucătărie, vei vrea să eviți electrocasnicele mari și voluminoase. Spre exemplu, un frigider își poate găsi locul și pe hol, în timp ce mașina de spălat poate fi mai ușor accesibilă din baie sau chiar dintr-o cămară. Centrala termică poate fi și ea instalată pe balcon și astfel ai economisit „enorm” de mult spațiu pentru amenajarea bucătăriei de bloc. Vei simți asta în fiecare zi!

Uneori, gestionarea eficientă a spațiului se tratează mai degraba în termeni de „nu punem” decât „unde mai găsim loc și pentru asta?”. Da, poate că bucătăria ta nu va fi un spațiu de depozitare, nici un spațiu de stat la discuții cu prietenii, dar pentru asta ai celelalte camere. Amenajarea unei bucătării mici este o provocare, dar cu puțină inspirație o poți transforma într-o activitate placută care să îți aducă satisfacții mari pe termen lung.

Îți poți amenaja bucătăria oricum vrei tu, după ce găsești locul care te face să te simți acasă printre anunțurile cu apartamente de vânzare în București.