Warning: Missing argument 1 for ShareThisShareButtons\Button_Widget::__construct(), called in /home/realkomimob/public_html/imobiliare-bucurestene.ro/wp-includes/class-wp-widget-factory.php on line 57 and defined in /home/realkomimob/public_html/imobiliare-bucurestene.ro/wp-content/plugins/sharethis-share-buttons/php/class-button-widget.php on line 29

Warning: Illegal offset type in /home/realkomimob/public_html/imobiliare-bucurestene.ro/wp-includes/class-wp-widget-factory.php on line 57
Imobiliare BucuresteneEști o persoană superstițioasă? Citește despre cele mai ciudate superstiții legate de casă - Imobiliare Bucurestene
Superstitii nr. 13

Ești o persoană superstițioasă? Citește despre cele mai ciudate superstiții legate de casă

  • Authorrealkom
  • Date 25 July 2019
  • CategoryRealkom Imobiliare

De unde vin norocul, sănătatea, banii, armonia, certurile sau prosperitatea? Unii spun că zodiacul ar fi de vină, alții le atribuie divinității sau universului. Există și câțiva care cred că doar ei își pot influența viața prin deciziile și acțiunile lor. Totuși, românii sunt printre cei mai superstițioși oameni și chiar și cel mai sceptic român se gândește de două ori înainte de a respinge complet miturile populare.

Superstițiile legate de casă sunt în top, așa că vom enumera câteva aici, majoritatea vechi „de când lumea”. Poate că cei care le-au spus pentru prima dată știau ceva ce noi nu știm.

 

Casă de piatră!

Celebrare urare a nuntașilor atunci când două persoane se căsătoresc. Putea fi legată de prosperitate sau de daruri, însă românii au ales înțelept: un cămin cât mai bun și stabil pe care cei doi miri îl vor crește împreună. Până la urmă, acela va fi locul în care își vor petrece cea mai mare parte din viață împreună.

 

Apartamentul 13

Oricât de amuzant ar suna, există încă mulți români care au numere norocoase, dar și ghinioniste în aceeași măsură. Există străzi cu case sau chiar blocuri de apartamente care sar peste Numărul 13 la numerotare. Asta pentru că este evitat de mulți atunci când își aleg un apartament nou, așa că intră cu brio pe lista de superstiții de casă nouă.

Mătura din spatele ușii

Pe lista de superstiții legate de case găsite pe la noi se află și mătura pusă în spatele ușii de la intrare. S-ar putea crede că mătura este așezată mereu acolo din motive practice, pentru a avea acces cu ușurință la ea oricând, însă pentru români înseamnă mai mult. Se spune că mătura stătea de pază și alunga duhurile rele încă de la intrare.

 

Miruitul pragurilor

Sigur că anumite superstiții au la bază obiceiuri religioase. De aceea, mulți români au pe lista de superstiții de casă nouă miruitul pragurilor de sus ale ușilor. Se crede că acest gest protejează fiecare cameră din casă și alungă răul, protejându-i pe cei dragi.

 

Fie că ești superstițios sau nu, un apartament în centru nu strică nimănui. Apelează cu încredere la o agenție imobiliară din Unirii pentru a-l găsi!