Cartier de blocuri

La ce să fii atent când cumperi un apartament? [Alte aspecte decât cel al locației]

  • Authorrealkom
  • Date 29 August 2019
  • CategoryRealkom Imobiliare

Dacă locul tău de muncă, familia, prietenii și planurile de viitor sunt în București este foarte probabil să îți dorești să cumperi un apartament doar al tău aici. Apartamente de vânzare în București sunt și vor fi mereu, dar sunt mulți factori de care trebuie să ții cont atunci când cumperi un imobil în capitală. Important este să nu te grăbești și să bifezi mai multe criterii înainte de a face (probabil) cea mai mare investiție a vieții tale de până acum.

 

Gândește mereu pe termen lung când cumperi un apartament în București!

Sigur că poți revinde oricând un apartament, dar sigur nu asta ai în plan în momentul în care îl cumperi, mai ales că prețul său poate crește sau nu în timp. Uite câteva lucruri de care trebuie să ții cont pentru a fi fericit în noul tău apartament sau pentru a-ți câștiga cel puțin investiția în momentul vânzării.

 

 

Anul construcției

Poate că la prima vedere anii ’70, ’80 sau ’90 nu fac o diferență foarte mare în calculele tale, dar este mult mai important decât crezi. Dincolo de cutremurele majore care au afectat clădările din București, tehnicile și normele de construcție s-au schimbat de-a lungul timpului. Caută un bloc cât mai recent, construit bine de la arhitectură și până la materiale, nu doar anul x sau y, etajul și suprafața.

 

Facilități

Dacă plănuiești să locuiești acolo pe o perioadă nedeterminată, gândește-te la nevoile pe care tu sau familia ta le puteți avea în viitor. Poate că școala nu este prioritară acum, dar va fi, la fel și un parc în care să puteți ieși împreună. Iar gura de metrou care pare indispensabilă acum, va fi înlocuită cu siguranță de o mașină care va fi din ce în ce mai necesară. Fă-ți o listă clară cu actuale și viitoare nevoi care pot apărea și încearcă să bifezi cât mai multe dintre ele.

 

 

Împrejurimi

Întreabă despre activitățile care au loc în proximitate sau vizitează chiar tu pentru a te convinge. Nu puține au fost situațiile în care, la scurt timp după mutare, proprietarii au fost nevoiți să suporte zgomotul unul nou șantier timp de câțiva ani sau mirosurile unor fabrici din apropiere. Evită pe cât posibil un disconfort pe care nu ți-l dorești.

 

Valoarea în timp

Încearcă să anticipezi valoarea pe care apartamentul o va avea în următorii ani. Este o zona suprasaturată care nu mai poate crește sau o zonă în plină dezvoltare? În funcție de asta vei ști dacă te poți baza pe o anumită sumă de bani în viitor, dacă te decizi să reinvestești într-o altă casă.

 

 Adult Man Shopping in Mall

 

Planurile administrației

Dacă ceva lipsește în zonă, nu înseamnă cu nu va apărea în viitorul apropiat. Poate o stație de metrou, un mall sau o arenă de evenimente sunt în planul administrației. Încearcă să afli din timp, pentru că pot reprezenta puncte extra care îți simplifică decizia.

 

Toate aceste lucruri pot face diferența dintre o investiție bună și una regretabilă, mai ales în contextul imobiliar actual. Criteriile tale vor fi întotdeauna cele mai importante, dar când vine vorba de vânzări apartamente în București este întotdeauna bine privești lucrurile din cât mai multe pespective.