Industria imobiliară în pandemie - RealKom Imobiliare Bucuresti

Industria imobiliară stă bine în pandemie

  • Authorrealkom
  • Date 12 august 2020
  • CategoryRealkom Imobiliare

Agenția RealKom Imobiliare București vă prezintă trei titluri importante din presa economică de astăzi, dedicate pieței imobiliare din România și din lume cu accent industria imobiliară și statusul din pandemie.

1. Iulie, cea mai bună lună pentru tranzacții din 2020

Luna iulie a venit cu peste 50.000 de vânzări de imobile în România, un nivel record pentru anul 2020. Bucureștiul rămâne „cap de afiș”, cu aproape 17.300 de imobile tranzacționate de la începutul verii.

Citește mai mult în Imobiliare.ro despre cea mai bună lună a tranzacțiilor imobiliare

2. Pandemia nu stă în calea tranzacţiilor de locuinţe – industria imobiliară este în creștere

Piaţa imobiliară trece prin schimbări majore – cauzate atât de contextul pandemic, cât şi de noile reguli în materie de creditare. Cel mai recent exemplu: Prima Casă devine Noua Casă – şi aduce schimbări importante deopotrivă de partea creditorilor, a celor care doresc să îşi cumpere o locuinţă, dar şi a noilor proiecte din piaţa rezidenţială.

Citește mai mult despre industria imobiliară și cum evoluează aceasta pe Business Magazin

3. Investiţiile imobiliare au depăşit 400 mil. euro în S1/2020, plus 18%, dar perspectivele sunt incerte pentru următoarea perioadă

Mihai Pătrulescu, Colliers:Predictibilitatea fluxului de venit rămâne cea mai mare problemă pe termen scurt, în special în zona birourilor şi hotelurilor.

Piaţa imobiliară pare să fie mai ferită de criză, ba chiar prosperă. S-au investit ceva bani în clădiri, cu tot cu criza sanitara şi dezavantajele ei economice şi sociale.

Practic, s-au investit 395 de milioane de euro, doar în primele 6 luni din an, cu 17% mai mult faţă de anul trecut.

Citește mai mult despre investițiile imobiliare în Ziarul Financiar

Foto: Pexels.com


Vrei să vinzi, să cumperi sau să închiriezi?

Ne găsești aici: www.realkom.ro

RealKom Imobiliare

Cristi Stanciu, consultant imobiliar
cristi.stanciu@realkom.ro
0723.620.112


Citește și alte articole de interes, despre piața imobiliară sau despre industria imobiliară, scrise de agenția RealKom Imobiliare București aici.