Prețuri închirieri apartamente 2021

Prețuri închirieri apartamente 2021

  • Authorrealkom
  • Date 30 mai 2021
  • CategoryRealkom Imobiliare

Agenția RealKom Imobiliare București vă prezintă un articol de interes despre prețuri închirieri apartamente 2021. Deși suntem țara cu cea mai mare rată de achiziție a propriilor locuințe din Uniunea Europeană, chiriile sunt în continuare cea mai bună opțiune pentru mulți dintre români.

Un prim motiv ar fi libertatea pe care o au cei care locuiesc în chirie, putând oricând să își schimbe locuința în funcție de locul de muncă, familie sau preferințe. Un al doilea, la fel de important, o reprezintă gestionarea finanțelor.

Cei care aleg mai degrabă să plătească lunar o sumă modică decât să strângă bani pentru cumpărarea unui imobil, adoptă stilul de viață occidental în care cea mai mare parte din venituri sunt folosite pentru concedii și experiențe. Având expertiza zonei de centru din București, vă prezentăm trendul pentru prețurile de închiriere a apartamentelor la începului lui 2020.

Prețurile chiriilor de apartamente cresc la construcțiile noi

Piața imobiliară este într-o direcție ascendentă de câțiva ani deja în București, iar mulți dintre cei care achiziționează apartamente noi nu o fac pentru a se muta în ele, ci investesc pentru viitor. De aceea, multe dintre apartamentele de închiriat din listele de pe net se află în ansambluri noi. Diferența dintre chiria într-un apartament nou și unul similar (ca zonă, spațiu și condiții), dar mai vechi, poate ajunge și la 100-150 de euro. Atenție, însă, nu toate construcțiile noi sunt realizate corespunzător, iar alegerea unui apartament de închiriat nou nu este întotdeauna soluția bună. Dacă prețul este un criteriu important, alege apartamentul care să îți ofere siguranța și condițiile dorite, chiar dacă imobilul nu este neapărat construit în ultimii 3-4 ani.

Prețuri închirieri apartamente 2021 în București în funcție de spațiu și facilități

Un lucru cunoscut în piața apartamentelor de închiriat din București îl reprezintă scăderea proporțională a prețurilor chiriilor odată cu numărul mai mare de camere. Spre exemplu, o garsonieră se află la începutul lui 2020 la pragul de 250 – 300 de euro.

În același timp, pentru apartamentele cu 2 camere trebuie scoși din buzunar doar 100 de euro în plus, iar pentru cele de 3 camere pot ajunge la 400 – 600 de euro în funcție de facilități. De aceea, pentru o economie cât mai bună, tinerii (în special studenții) preferă să își găsească colegi de apartament cu care să împartă costurile, având mai multe facilități și un spațiu mai mare la un preț mai mic într-un apartament cu 3 camere, spre deosebire de o garsonieră în care să locuiască singuri.

Prognoza prețurilor în categoria de închirieri apartamente în 2021

Prețurile au crescut spre deosebire de perioada 2015, dar vestea bună este că piața pare să se așeze, iar chiriile să rămână constante. Centrul capitalei nu mai pare atât de greu accesibil în economia de astăzi, iar apartamentele nemobilate, dar utilate, au o căutare tot mai mare datorită prețului mai redus. Așadar, în timp ce o garsonieră în categoria „lux” ajunge la 300+ euro/lună, un apartament cu 3 camere într-o zonă centrală sau de nord poate fi găsit chiar și la 500 de euro/lună.

 

Găsești mereu cele mai bune oferte de închirieri apartamente din centrul Bucureștiului pe pagina RealKom.


Suntem informați și te informăm și pe tine
Vrei să vinzi, să cumperi sau să închiriezi?

Ne găsești aici: www.realkom.ro

RealKom Imobiliare

Cristi Stanciu, consultant imobiliar
cristi.stanciu@realkom.ro
0723.620.112


Citește și alte articole de interes, despre prețuri închirieri apartamente 2021 scrise de agenția RealKom Imobiliare București aici.