Design interior in stil rustic pentru apartamentele din Bucuresti Realkom imobiliare

Design interior in stil rustic pentru apartamentele din Bucuresti

  • Authorrealkom
  • Date 13 iunie 2021
  • CategoryRealkom Imobiliare

Agenția RealKom Imobiliare București vă prezintă un articol de interes despre design interior in stil rustic pentru apartamentele din Bucuresti și casele din jur. Stilul rustic este în mod deosebit preferat pentru cabane de munte, case de vacanță, unde de altfel de potrivește cel mai bine. Foarte mulți turiști aleg o vilă sau un restaurant cu un design interior în stil rustic în favoarea aspectului modern și de ultimă modă.

Prin ce se diferențiază acest stil rustic pentru apartamentele din Bucuresti

Se recunoaște imediat datorită elementelor predominant lemnoase indiferent că este vorba de amenajări interioare sau exterioare, folosite întotdeuna în armonie cu nuanțele naturii. Este un stil ce ajută imediat la stabilirea unei atmosfere călduroase și primitoare ce te trimite cu gândul la tradiții, folclor și copilărie.

Caracteristici specifice unui stil rustic pentru apartamentele din Bucuresti

Un astfel de stil de amenajare presupune alegerea atentă a unor piese de mobilier din lemn masiv sau piatră care să emane cât mai multă naturalețe. Motivele folclorice se îmbină foarte bine în acest decor și își fac simțită prezența în diverse țesături și materiale, alături de ustensile tradiționale utile în bucătărie sau în grădină. În interiorul unui apartament în stil rustic se încadrează perfect obiectele vintage achiziționate din târgurile de vechituri sau recondiționate.

Decorațiunile sunt realizate în mare parte din materiale naturale precum coșuri de lemn, ghirlande din conuri de brad, coronițe din crengi, rame foto din lemn sau scaune realizate din paie. Lâna, bumbacul, mătasea și dantela sunt materiale reprezentative ce fac parte din povestea stilului rustic, împreună cu covoarele țărănești, cuverturile tradiționale și blănurile de oaie.

Grădina în stil rustic modern

Dacă îți dorești o astfel de amenajare în grădina casei, poți folosi sculpturi de piatră sau lemn, pitici de grădină, garduri de lemn și alei înguste decorate cu pietre. În cazul în care te pasionează lucrul în natură îți poți construi un leagăn pentru copii sau chiar propria poartă din lemn. Acest stil deosebit va transforma grădina ta într-un basm de care te vei bucura cu siguranță.

Să nu uităm de decorul terasei, unde vom întâlni scaune și mese din lemn, buturugi de copac folosite pe post de tabureți sau ghivece pentru flori. Oferă un aer boem terasei adăugând felinare mari, pături călduroase și lumânări decorative.

Detaliile care fac diferența

Pentru un design rustic complet este indicat să te asiguri că respecți toate detaliile caracteristice acestui stil. De exemplu, dacă îți dorești o sufragerie în stil rustic, pe lângă toate recomandările primite, este de preferat să păstrezi o cromatică adecvată prin nuanțe calde, evitând tonurile țipătoare.

Poți apoi completa prin utilizarea în scop decorativ a grinzilor de lemn împreună cu un covor călduros țărănesc și cât mai multe elemente din lemn sau piatră. Un stil rustic se poate realiza oriunde, fie că îți dorești o casă la periferia orașului sau cauți vânzări de apartamente în zona Unirii, iar Realkom te poate ajuta să găsești locul potrivit.


Suntem informați și te informăm și pe tine
Vrei să vinzi, să cumperi sau să închiriezi?

Ne găsești aici: www.realkom.ro

RealKom Imobiliare

Cristi Stanciu, consultant imobiliar
cristi.stanciu@realkom.ro
0723.620.112


Citește și alte articole de interes, despre design interior in stil rustic pentru apartamentele din Bucuresti scrise de agenția RealKom Imobiliare București aici.