piata-imobiliara

Trei știri din piața imobiliară. Cum va arăta apartamentul viitorului?

  • Authorrealkom
  • Date 17 iunie 2020
  • CategoryRealkom Imobiliare

RealKom Imobiliare vă prezintă trei titluri importante din presa economică de astăzi, dedicate pieței imobiliare din România și din lume.

1. Studiu: Cum spun românii că-și vor schimba obiceiurile pe fondul noilor „măsuri de relaxare”. „Instinctele de a socializa și de a experimenta vor răzbate”

Oamenii își doresc să iasă mai mult în parc, să facă mai multă mișcare, dar și să meargă în vacanţe în interiorul ţării. Cele două luni de izolare și situația încă fragilă în ceea ce privește pericolul de infectare cu virusul COVID-19 vor avea în continuare un impact asupra comportamentului de consum al românilor.

Citește mai mult în Imobiliare.ro

 

2. Lucrările de construcţii cresc, în ciuda crizei, la cel mai înalt nivel din 2008 încoace: plus 26,5% la 4 luni, an/an

Dacă în aprilie, faţă de martie, producţia industrială a scăzut cu 27%, ducând, astfel, scăderea la patru luni, an/an, la minus 14%, construcţiile se simt mult mai bine.  Faţă de martie, construcţiile au scăzut în aprilie cu doar 0,9% pe serie ajustată, ceea ce indică un uşor trend de slăbire (pe serie brută a fost înregistrat un plus de 2,5%), dar, aprilie la aprilie, a fost înregistrat un plus de 10% şi, astfel, la 4 luni, an/an, sectorul a consemnat un salt puternic pentru vremurile pe care le trăim: un plus de 25,6%.

Citește mai mult în Ziarul Financiar

 

3. Schimbările apărute pe piața rezidențială pe fondul pandemiei sunt permanente. Cum va arăta apartamentul viitorului?

Schimbările produse de pandemia de coronavirus la nivelul pieței rezidențiale sunt unele permanente și vor rămâne alături de noi chiar și dacă nu va mai exista un al doilea val al epidemiei, așa cum anticipează mai mulți specialiști, este de părere Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România și Spania.

Citește mai mult în CPI Imobiliare

Foto: Pexels.com

Vrei să vinzi, să cumperi sau să închiriezi?

Ne găsești aici: www.realkom.ro

RealKom Imobiliare

Cristi Stanciu, consultant imobiliar
cristi.stanciu@realkom.ro
0723.620.112