V-ați mutat într-un apartament cu 3 sau 4 camere în zona Unirii sau într-un cartier nou? Iată cum vă puteți familiariza mai repede cu acesta.

V-ați mutat într-un apartament cu 3 sau 4 camere în zona Unirii sau într-un cartier nou? Iată cum vă puteți familiariza mai repede cu acesta.

  • Authorrealkom
  • Date 28 mai 2021
  • CategoryRealkom Imobiliare

Atunci când ați vrut să cumpărați un apartament cu 3 sau 4 camere în zona Unirii, v-am spus ce greșeli să evitați . V-am oferit sfaturi prețioase și atunci când ați vrut să închiriați o garsonieră sau un apartament cu 2 camere într-o zonă centrală sau ultra-centrală. Astăzi, vă propunem următorul scenariu: ați cumpărat sau închiriat un apartament într-o zonă nouă din București și vreți să vă familiarizați cu cartierul în care v-ați mutat, un aspect esențial, pe care nu ar trebui să îl neglijați.

V-ați mutat într-un apartament cu 3 sau 4 camere în zona Unirii sau într-un cartier nou? Iată cum vă puteți familiariza mai repede cu acesta!

Explorați cartierul la pas și familiarizați-vă rapid cu mijloacele de transport în comun

Când vă mutați din orașul sau cartierul în care ați copilărit și pe care îl cunoașteți ca pe propriile buzunare, într-un apartament cu 3 sau 4 camere în zona Unirii sau în altă zonă din București, vă veți simți, pentru o perioadă, dezorientați. Dacă vreți ca timpul de adaptare să fie cât mai scurt, încercați să vă familiarizați cât mai repede cu noul cartier. Indiferent că veți locui doar pentru o perioadă în zona respectivă sau plănuiți să vă petreceți restul vieții în apartamentul proaspăt achiziționat, familiarizarea cu noul cartier este extrem de importantă.

Oricât de tentant ar fi să vă urcați în mașină și să explorați astfel noul cartier, este crucial atât să vă familiarizați cu mijloacele de transport în comun, pentru că nu se știe când veți fi nevoit să lăsați mașina în parcare și să circulați cu un mijloc de transport în comun, cât și să explorați la pas împrejurimile. Cu alte cuvinte, să vă puneți în locul unor turiști. Cum în cursul săptămânii nu aveți nici timp și nici energie să faceți acest lucru, puteți aștepta sfârșitul de săptămână.

Unde este cel mai apropiat spital? Dar cea mai apropiată farmacie cu program non-stop?

Pentru început, trebuie să știți unde este cel mai apropiat spital, cea mai apropiată secție de poliție, o farmacie cu program non-stop, un cabinet stomatologic și, dacă aveți animale de companie, cel mai apropiat cabinet veterinar. Poate nu veți fi nevoiți să apelați încă din start la serviciile menționate, dar vă veți simți mai liniștiți știind că, în cazul în care vă veți confrunta cu o urgență, nu veți pierde timpul căutând soluția pentru a rezolva o eventuală problemă.

Așa că, în primele weekend-uri, ieșiți la plimbare, dar nu fără un plan. În primul weekend, alegeți o anumită direcție și plimbați-vă timp de 30 de minute în direcția respectivă. În următorul weekend, alegeți o altă direcție. Vă veți familiariza treptat cu zona respectivă, iar timpul de adaptare la noul cartier va fi mai scurt. În plus, vă veți simți și mai bine. Nu degeaba specialiștii ne recomandă cât mai multă mișcare, așa că o plimbare va fi benefică și pentru sănătatea dvs.

Descoperiți cartierul pas cu pas, alături de animalul de companie. Faceți-vă noi prieteni

Atunci când mergeți la cumpărături, puteți să renunțați, cel puțin pentru început, la ideea de a cumpăra totul de la cel mai apropiat supermarket. Oricât de comod ar fi să cumpărați totul dintr-un singur loc, nu e deloc o idee rea să știți unde e piața, brutăria de cartier atât de lăudată sau magazinul care comercializează diferite tipuri de carne. În plus, puteți găsi și o florărie aproape de casă, de unde îi puteți cumpăra soției, din când în când, florile preferate.

Dacă aveți un câine, profitați de acest lucru. Renunțați, cel puțin pentru câteva zile, să îl plimbați doar în parcul din apropiere. Explorați împrejurimile și celelalte parcuri din cartier. La un moment dat, veți intra în vorbă cu o altă persoană care deține un animal de companie și, astfel, probabilitatea ca dvs. să aflați lucruri noi despre cartierul în care v-ați mutat recent este mult mai mare. În plus, vă puteți alege și cu un nou amic, iar acest aspect poate fi trecut la câștiguri.

Socializați cu părinții altor copii și descoperiți în familie locuri de petrecere a timpului liber

Pe de altă parte, dacă aveți copii, cu atât mai bine. Dimineața, când îi duceți la școală sau la grădiniță, s-ar putea să nu aveți timp să socializați cu alți părinți. Poate nu veți avea timp nici la finalul zilei, când luați copiii. Dar cu siguranță aveți timp în weekend, atunci când ieșiți împreună cu copiii în parc. Socializând cu alți părinți, veți avea ocazia să aflați mai multe lucruri despre cartierul în care locuiți. Și nu doar aspecte pozitive, ci și negative, iar asta vă va fi de folos.

Un alt mod de a vă familiariza cât mai repede cu zona în care v-ați mutat ar fi să stabiliți o nouă regulă în familie. Astfel, vă puteți propune, cel puțin pentru început, să nu frecventați în fiecare săptămână același restaurant din zonă, indiferent cât de bine vă simțiți acolo. Încercați și alte locuri, veți cunoaște alți oameni, descoperi alte specialități, vă veți răsfăța cu alte gusturi și, implicit, veți putea face o comparație care să vă ajute pe viitor.

Cum puteți descoperi restaurante noi după ce v-ați mutat într-un apartament cu 3 sau 4 camere în zona Unirii?

Fie în plimbările de weekend, fie folosindu-vă de telefon. Descărcați aplicații populare în domeniu și consultați review-urile. Același lucru îl puteți face și din fața calculatorului, în încercarea de a afla care sunt, în zona în care v-ați mutat recent, cele mai populare locuri de petrecere a timpului liber. Le puteți încerca pe rând și, apoi, puteți face propriul top al preferințelor în materie de timp liber.

În plus, nu mai ignorați afișele și pliantele pe care nu le-ați băgat în seamă până acum. Nu veți afla doar noi moduri și locuri de petrecere a timpului liber sau cele mai noi promoții derulate de magazine mai mari sau mai mici, ci și informații extrem de utile. De pildă, numărul de telefon al unui instalator sau al unui specialist într-un domeniu în care dvs. nu vă pricepeți. Astfel de informații vă vor fi folositoare pe viitor, când veți avea nevoie de serviciile unui specialist.


Vrei să vinzi, să cumperi sau să închiriezi?

Ne găsești aici: www.realkom.ro

RealKom Imobiliare

Cristi Stanciu, consultant imobiliar
cristi.stanciu@realkom.ro
0723.620.112


Citește și alte articole de interes, despre cum să te acomodezi dacă te-ai mutat într-un apartament cu 3 sau 4 camere în zona Unirii sau într-un cartier nou, scrise de agenția RealKom Imobiliare București aici.